Mourik Angara

Kunstmatige intelligentie voor reiniging warmtewisselaars

Angara Global en Mourik Industry hebben een Memorandum of Understanding getekend om de implementatie van Angara technologie in Europa te versnellen na een eerste succesvol gezamenlijk proefproject.

Angara heeft een technologie ontwikkeld om de CO2 uitstoot van energie-intensieve bedrijven te verminderen. Het bedrijf past kunstmatige intelligentie toe om vervuiling in warmtewisselaars dynamisch af te breken en te verwijderen. Hierdoor wordt de warmteoverdracht verbeterd.

Recent hebben Angara en Mourik samen een project uitgevoerd voor een Europese raffinaderij. Over tien warmtewisselaars bedroeg de berekende jaarlijkse besparing 10kt CO2 en  3 miljoen euro. Op basis van deze positieve samenwerking is een Europees partnerschap gevormd.

Angara wil op korte termijn uitbreiden in Europa en wil daarom samenwerken met verschillende partners. Voor Mourik is dit een aanvulling op de industriële oplossingen die het bedrijf al levert.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl