overeenkomst EEW LyondellBasell

LyondellBasell wil plastic uit afvalstromen EEW

LyondellBasell en EEW Energy from Waste hebben een intentieverklaring ondertekend om plastic uit gemengde afvalstromen terug te winnen en te recyclen. Hiertoe zouden de partijen nieuwe voorsorteermachines gaan bouwen in de buurt van de verbrandingsinstallaties van EEW.

Afvalstromen die niet op een andere manier verwerkt kunnen worden, belanden veelal in verbrandingsovens. In deze stromen is vaak nog veel plastic aanwezig. Als dit kan worden verwijderd, kan het als grondstof dienen voor de productie van nieuw plastic. LyondellBasell wil daarom het plastic uit de afvalstromen verwijderen en het verder scheiden om het te kunnen gebruiken in haar processen.

Minder platic in verbrandingsoven

‘De materialen die uit deze sorteermachines komen, kunnen worden toegepast in onze bestaande mechanische recycling faciliteiten in Nederland en potentieel in een geavanceerde recycling unit in Duitsland’, aldus Yvonne van der Laan executive vice president, Circular and Low Carbon Solutions van LyondellBasell. Deze samenwerking kan ervoor zorgen dat er minder plastic afval in de verbrandingsovens van EEW Energy from Waste belandt. ‘EEW zal eerst een sorteerfaciliteit bouwen om deze plastics terug te winnen als grondstof’, zegt Bernard M. Kemper, chief executive officer EEW Energy from Waste.

Eemsdeltavisie

EEW heeft een thermische verwerkingsinstallatie in Delfzijl. Tijdens een bezoek aan de site gaf Directeur bij EEW Energy from Waste Delfzijl Wilfred de Jager al aan dat het bedrijf steeds meer vooraf circulaire grondstoffen uit de de afvalstromen scheiden, waaronder plastics. Een vlog van dit bezoek wordt getoond bij Eemsdeltavisie op 16 mei in Delfzijl.

Meer over dit event: https://industrielinqs.nl/eemsdeltavisie2023/

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl