Avebe zet in op plantaardige zetmeel en eiwit

Avebe kijkt voorbij de aardappel

Royal Avebe gaat nog meer inzetten op plantaardige zetmeel en eiwitten. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend bij de presentatie van haar strategie voor de komende vijf jaar.

Naast zetmeel en eiwitten uit aardappels denkt Avebe ook aan andere plantaardige eiwitten, bijvoorbeeld uit veldbonen en erwten. Het bedrijf wil het productportfolio uitbreiden, de bestaande productiecapaciteit optimaliseren en inspelen op de groeiende vraag naar plantaardige vlees- en zuivelvervangers en plantaardige bouwmaterialen.

Door haar productportfolio uit te breiden, blends van aardappeleiwit- en aardappelzetmeel te ontwikkelen Ʃn de productielocatie in het Duitse Dallmin geschikt te maken voor menselijke voeding, wil Avebe haar aandeel in de plantaardige markten verder vergroten. Daarbij wordt ook gekeken waar de aardappelzetmeel- en eiwitingrediƫnten dierlijke, synthetische en petrochemische producten kunnen vervangen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl