2,6 miljoen euro subsidie voor ‘circulaire teelt en chemie’ in Limburg

Het project ‘Circulaire teelt en chemie’ ontvangt een subsidie van ruim 600.000 euro van de Provincie Limburg. Europa draagt bijna 2 miljoen euro bij. Het project onderzoekt reststromen van lokale producten als asperges, aardbeien en druiven als alternatieve grondstoffen.

De onderzoekers willen resstromen van de teelt benutten en omzetten tot biomoleculen. In dit onderzoek werken telers en brancheorganisaties uit Nederlands en Vlaams Limburg samen. De partijen gaan onderzoeken wat de invloed van teelt- en kweekomstandigheden van voedselgewassen op de potentie van de reststroom is.

Initiatiefnemer van het project is Aachen-Maastricht Institute for Biobases Materials (AMIBM). Verder nemen de Universiteit Maastricht, CompasAgro, pcfruit, Universiteit Hasselt en Centexbel aan het project deel.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl