Holcim-Total samenwerking

Air Liquide bouwt CO2-afvanginstallatie bij nieuwe cementfabriek Holcim

Air Liquide en Holcim hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken aan een CO2-afvangproject voor de nieuwe cementfabriek van Holcim in België. Volgens de overeenkomst zal Holcim de door Air Liquide ontwikkelde Cryocap technologie toepassen. De twee partijen hebben samen een financieringsaanvraag voor dit project ingediend bij het Europees Innovatiefonds.

Holcim bouwt momenteel een nieuwe cementfabriek in Obourg in België. Het bedrijf kondigde diverse maatregelen aan om de CO2-uitstoot van deze plant te beperken en in 2030 tot 0 te reduceren. De samenwerking met Air Liquide maakt hier deel van uit.

Air Liquide kan met haar technologie tot 95 procent van de vrijkomende CO2 afvangen en opzuiveren. De opgevangen CO2 zal vervolgens worden beheerd door Antwerp@C1 CO2-Export Hub, waar het vervoerd, vloeibaar gemaakt en geladen zal worden op schepen die het naar een permanente en veilige opslagplaats op zee zullen brengen.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl