advanced methanol amsterdam

Gidara Energy heeft milieuvergunning voor bouw biobrandstoffenfabriek Amsterdam

Gidara Energy heeft een milieuvergunning verkregen voor de bouw van haar biobrandstoffenfabriek  Advanced Methanol Amsterdam (AMA) die lokaal afval zal omzetten in hernieuwbare brandstoffen. Het verkrijgen van deze vergunning is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de fabriek, die de productie van hernieuwbare brandstoffen mogelijk maakt en in de toekomst ook de productie van hoogwaardige circulaire chemicaliën.

De faciliteit, gelegen in de haven van Amsterdam, zal de gepatenteerde HTW®-vergassingstechnologie van Gidara Energy gebruiken om afval om te zetten in bio-methanol, die gebruikt kan worden als brandstof in het wegtransport, de maritieme sector en voor het produceren van duurzame luchtvaartbrandstoffen (SAF).

Advanced Methanol Amsterdam (AMA) wordt gebouwd op BioPark, de ontwikkellocatie in de Amsterdamse haven voor producenten van hernieuwbare brandstoffen. Hier zal de AMA-fabriek zal jaarlijks ongeveer 360.000 ton afval omzetten in 90.000 ton hernieuwbare methanol.

Gidara Energy is gericht op het omzetten van niet-recyclebaar afval naar geavanceerde biobrandstoffen en circulaire chemicaliën met behulp van gepatenteerde technologieën. De High-Temperature Winkler technologie (HTW® 2.0 en, in de nabije toekomst, HTW® 3.0) kan worden gebruikt om waardevolle producten en biobrandstoffen zoals hernieuwbare methanol en Sustainable Aviation Fuel (SAF) te produceren, voor gebruik in het wegvervoer, de scheepvaart en de luchtvaart, waardoor deze sectoren hun CO2-uitstoot kunnen verminderen en duurzamer kunnen worden.

 

Delen:

monique@industrielinqs.nl