drone

Haven Rotterdam heeft eerste drone-vertiport van Nederland

Onlangs is de eerste drone-vertiport van Nederland officieel in gebruik genomen. Het drone-platform Galileo staat op het terrein van het Future Mobility Park in de Merwehaven in Rotterdam. Ook op de RDM-werf aan de andere kant van de Nieuwe Maas staat een vertiport. De platforms bieden ondernemers en kennisinstellingen een operationele testomgeving.

Om drones in de Rotterdamse haven verschillende taken uit te laten voeren, moet er een netwerk van vertiports gerealiseerd worden. Deze universele start- en landingsplatforms voor drones komen op verschillende strategische locaties in het gebied. De nu in gebruik genomen vertiports dienen om testvluchten uit te voeren.

Stap voor stap wordt gewerkt aan de grootschalige inzet van drones in het havengebied. Nu wordt de drone door een piloot op locatie bestuurd. De volgende stap is om de drones buiten het zicht te laten vliegen. Eén operator zal meerdere dronevluchten overzien. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een faciliterende rol bij het ondersteunen van drone-operaties. Het Havenbedrijf gaat onder andere het droneverkeer digitaal begeleiden.

Naast het Havenbedrijf Rotterdam nemen Future Mobility Park, Almende, Dutch Drone Company, Bayards, de gemeente Rotterdam en de Provincie Zuid-Holland deel om dit initiatief verder uit te bouwen.

Officiële lancering drone-netwerk Haven Antwerpen

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl