Investering BASF alkoxylaten etheenoxide Antwerpen

Basf investeert in etheenoxide en alkoxylaten in Antwerpen

BASF gaat haar productiecapaciteit voor alkoxylaten op haar sites in Antwerpen en Ludwigshafen uitbreiden. Het bedrijf is al gestart met de uitbreidingswerkzaamheden. Basf voert de capaciteit op met ruim 150.000 ton per jaar.

Het grootste deel van de capaciteitsgroei hangt samen met de productie-uitbreiding van ethyleenoxide en derivaten op de Antwerpse site van het Duitse bedrijf. Naast de uitbreiding van de productiecapaciteit voor alkoxylaten betreft de investering ook de bouw van een tweede grootschalige productielijn van ethyleen oxide en bijbehorende opwerkingscapaciteit.

Alkoxylaten vinden onder andere toepassing in schoonmaakmiddelen. Maar ook bijvoorbeeld als grond- of hulpstof voor de productie van weekmakers, emulgatoren, gewasbeschermingsmiddelen en polyurethaanschuimen. Met deze investering speelt Basf in op de groeiende vraag naar deze producten.

In februari kondigde het bedrijf nog aan flink te gaan besparen op haar Europese sites. Basf zei toen dat er zo’n 2600 banen geschrapt zouden worden en diverse fabrieken – met name op de site in Ludwigshafen – gesloten zouden worden.

foto: basf

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl