D-CRBN

CO₂-recycling met plasma bij DDoT

Plasma is zeer reactief en kan worden gebruikt om CO₂-moleculen af te breken tot CO en andere producten. De proefinstallatie van Starter D-CRBN maakt gebruik van een plasmaproces bij een relatief lage temperatuur. Dit maakt het proces energiezuiniger en vermindert het risico op nevenreacties. Op de Dragons’ Den of Transition (DDoT), 8 december in Antwerpen, is D-CRBN op zoek naar industriële partners.

 

 

Het kost veel energie om CO₂ ‘nieuw leven in te blazen’. Koolstofdioxide wordt daarom vaak gezien als de dode hond van de chemie. Koolstofmonoxide (CO) daarentegen is meer een levendige puppy. Chemische bouwstenen zijn veel gemakkelijker te produceren uit CO.

De Antwerpse start-up D-CRBN gebruikt plasmatechnologie om CO₂ efficiënt om te zetten in CO. Het bedrijf neemt hiervoor nu een pilootinstallatie in gebruik. De installatie heeft een jaarlijkse capaciteit van 1000 ton.

Staalproducent

Op dit moment test D-CRBN de installatie in de open innovatiehub Blueapp Building van de Universiteit Antwerpen. Het is de bedoeling dat de pilootinstallatie begin volgend jaar operationeel wordt op de site van staalproducent ArcelorMittal in Gent.

Dragons’ Den van Transitie

Tijdens de Dragons’ Den of Transition (8 december bij EIES23 in Antwerpen) is D-CRBN op zoek naar industriële partners, zowel uitstoters van CO2 als partijen die CO als grondstof kunnen gebruiken. De start-up is ook op zoek naar samenwerking met technologieontwikkelaars voor het afvangen van CO2.

Kom naar de Industry and Energy Summit 2023 (EIES23) in Antwerpen op 7 en 8 december, waar topbeslissers en experts samenkomen om de complexe uitdagingen van de industriële transformatie naar nul-emissies aan te pakken.
Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl