Clariter wil afvalplastics recyclen in Delfzijl

LyondellBasell neemt aandeel in plasticrecycler De Paauw

LyondellBasell heeft een aandeel van vijftig procent genomen in Rodepa Vastgoed. Dit is de houdstermaatschappij van plastic recycler De Paauw Sustainable Resources (DPSR). DPSR heeft productielocaties in Hengelo en Enschede waar het jaarlijks een hoeveelheid plastic verpakkingsafval verwerkt die overeenkomt met het plastic afval van 1,7 miljoen Nederlanders.

De investering in DPSR past in de strategie van LyondellBasell om haar toegang tot plastic afval te vergroten. Het bedrijf wil dit als grondstof wil gebruiken voor haar CirculenRecover productlijn. Deze productlijn bestaat uit een serie mechanisch gerecyclede polymeren.

DPSR werd in 1956 opgericht en verwerkt plastic afval tot gerecycled polypropeen en LDPE.

LyondellBasell neemt de aandelen over van DPSR CEO Roy de Paauw en ING Corporate Investments.

Investering voor innovatieve plastic recycler Pryme

Lyondell neemt aandeel in plastic recycler Stiphout Industries

LyondellBasell wil plastic uit afvalstromen EEW

LyondellBasell neemt aandelen plastic recycler over

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl