Nieuw PG proces pilot plant Dow Evonik

Dow en Evonik testen nieuwe productiemethode propyleenglycol

Dow en Evonik hebben een pilotinstallatie in gebruik genomen voor een nieuw proces om via een directe route propyleenglycol te maken uit waterstofperoxide en propeen. De pilotplant is gebouwd op de site van Evonik in het Duitse Hanau.

De pilot plant dient om de voordelen van de nieuwe technologie aan te tonen. In het traditionele proces wordt propeen omgezet in propeenoxide, waarna dit wordt omgezet tot propyleenglycol door hydrolyse. De nieuwe methode maakt gebruik van een nieuw katalytisch systeem waardoor propeen en waterstofperoxide direct kunnen doorreageren tot propyleenglycol. Doordat alle reacties in één reactor zijn geïntegreerd, kunnen kosten worden gereduceerd. Ook wordt het waterverbruik gereduceerd. Volgens Dow en Evonik kunnen bestaande processen om propyleenglycol te produceren door middel van een retrofit ook van deze technologie gebruik maken.

Propyleenglycol is een belangrijk ingrediënt in vele verschillende producten. De komende jaren onderzoeken Dow en Evonik de mogelijkheden om het proces op te schalen.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl