Watervisie24 – Sluit de waterkringloop

Wanneer: 4 april 2024

Thema: Sluit de waterkringloop

Ook: Het Schaduwministerie van Water

Waar: De Bronckhorst Hoeve, Brummen

Nederland, ooit vrij van waterstress, staat nu voor een nieuwe uitdaging door drogere warme zomers, vooral in het oosten van het land. Om op den duur niet regelmatig zonder proceswater te zitten kunnen bedrijven nu al maatregelen te nemen. Denk aan het verminderen van watergebruik en het sluiten van de waterketen, waarbij elke druppel telt. Tijdens Watervisie24 onderzoeken we de mogelijkheden, waarbij we extra aandacht geven aan de papierindustrie in Gelderland. In Het Schaduwministerie van Water debatteren we ook dit jaar weer over wetsvoorstellen voor de politiek.

10.30 bezoek met beperkte groep aan papierindustrie rond Eerbeek

13.00 lunch voor bezoekers ochtend in congreslocatie nabij Eerbeek

13.45 ontvangst overige deelnemers

14.00 Korte presentaties rond thema: Sluit de waterkringloop. Over de Waterrotonde Eerbeek en meer.

15.15 Pauze

15.30 Het Schaduwministerie van Water.  Drie Schaduwministers verdedigen een wetsvoorstel, -wijziging of een ander voorstel voor de 2e kamer over industriewater

16.45 wrap up

17.00 borrel

 

Schrijf nu in

 

Initiatiefnemers

            

 

Delen:

Ik ben een creatieve ondernemer, hoofdredacteur, schrijver, filmer en moderator met een been in de journalistiek en de andere in de techniekfilosofie. Werkend vanuit motieven als duurzaamheid, veiligheid, innovatie, efficiëntie, verantwoordelijkheid. De industriële transformatie volg ik op de voet.

wim@industrielinqs.nl