Borealis breidt uit in Antwerpen

Borealis nadert afronding upgrade XLPE-installaties Antwerpen

Met de groeiende inpassing van hernieuwbare energie, groeit ook de vraag naar infrastructuur – met name betreffende het hoogspanningsnet. Om in te spelen op de groeinde vraag naar elektriciteitskabels gaan Borealis en Borouge nauwer samenwerken. Bovendien doen de twee partijen belangrijke investeringen om hun productiecapaciteit uit te breiden.

Borealis investeert samen met ADNOC in een uitbreiding van de productiecapaciteit met 100 duizend ton cross-linked polyethyleen (XLPE) op de site van Borouge in Ruwais in Abu Dhabi. Dit project moet tegen het einde van 2025 zijn afgerond. Daarnaast werkt Borealis op haar site in Antwerpen aan de afronding van een upgrade van de halfgeleider-verbindingen productie-installaties. Deze upgrade is onderdeel van een investering van 200 miljoen euro in XLPE en halfgeleiders in Antwerpen en Stenungsund in Zweden.

De uitbreiding van de faciliteit in Antwerpen is cruciaal voor de levering van geavanceerde halfgeleiderverbindingen voor direct stroom (DC) hoogspanningstoepassingen, voor offshore wind en interconnector projecten. Dit project met het derde kwartaal van dit jaar worden opgeleverd.

Borealis intensiveert ook de activiteiten op dit gebied in Zuid-Korea en Noord Amerika.

Foto: Borealis

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl