waterstof in grangemouth RWE

RWE wil groene waterstofproductie op Schotse Ineos-site

RWE heeft plannen voor een groen waterstofproject op de site van Ineos in Grangemouth. Het eerste geproduceerde waterstof zal lokaal worden afgenomen door Ineos. De initiële capaciteit van de installatie zal 200 MW zijn, waarbij de installatie 3,6 ton waterstof per uur produceert. RWE wil de capaciteit later uitbreiden tot 600 MW.

RWE geeft aan dat de installatie in 2029 operationeel zou moeten zijn. De installatie wordt direct op de Grangemouth site gebouwd, grenzend aan de Ineos-faciliteit. Het waterstof kan via een pijpleiding naar de site stromen.

RWE heeft de concept engineering, de haalbaarheidsstudie en de pre-FEED-studies inmiddels afgerond. Ook heeft het een aansluiting op het elektriciteitsnet verkregen. Momenteel selecteert het bedrijf een leverancier voor de elektrolysers.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl