start bouw Circtec Farmsum

Circtec start met bouw fabriek voor recyclage autobanden in Farmsum

Circtec is afgelopen vrijdag 17 mei officieel gestart met de bouw van haar flagship-fabriek in Farmsum. In de nieuwe fabriek zal het bedrijf 200.000 ton gebruikte (auto)banden op innovatieve wijze gaan verwerken tot verschillende chemicaliën en materialen.

Verschillende partijen droegen bij aan de financiering van de nieuwe fabriek. Zo deden de Deense investeringsfondsen Novo Holding en AP Møller een investering van 75 miljoen euro in het project. Daarnaast verleende de provincie Groningen, de regionale investeringsmaatschappij NOM en het Groninger Groeifonds steun aan Circtec. Van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verkreeg het bedrijf een subsidie via RVO uit het DEI+ programma (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie).

Dankzij de regionale samenwerking heeft Circtec op tijd de benodigde vergunningen, elektriciteits- en proceswatervoorziening beschikbaar. Het plan is de fabriek in de periode 2027-2028 verder uit te breiden. In totaal biedt de nieuwe fabriek werkgelegenheid aan ruim 120 werknemers.

Foto: (c) Gerhard Taatgen

Circtec tekent achtjarige afnameovereenkomst met bp voor productie fabriek Delfzijl

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl