Freepoint Eco-Systems bouwt grote plastic recyclagefabriek in Gent

Freepoint Eco-Systems gaat op de linkeroever van het Kanaal Gent-Terneuzen in België een geavanceerde recyclagefabriek voor afgedankt plastic afval bouwen. De concessieovereenkomst met North Sea Port is vandaag ondertekent.  Bij oplevering zal dit een van de grootste recyclingfaciliteiten voor plastic ter wereld zijn.

De faciliteit zal een oppervlakte hebben van 10 hectare, momenteel onbebouwd land. Het zal jaarlijks ongeveer 80.000 ton afvalplastic kunnen recyclen. In de toekomst kan het project nog worden uitgebreid met een perceel waar tot 160.000 ton afvalplastic per jaar kan worden gerecycleerd. De installatie in Gent is de eerste van verschillende Europese projecten die Freepoint in ontwikkeling heeft.

Freepoint Eco-Systems is momenteel bezig met de inkoop van grondstoffen en de financiële planning, met als doel om het project eind 2024 af te ronden. De bouw zal beginnen zodra de vergunningsprocedure is afgerond, naar verwachting in 2025.

“De aankondiging van onze eerste Europese vestiging betekent de volgende fase in onze wereldwijde strategie”, aldus Managing Director Oscar Gutierrez van Freepoint Eco-Systems. “We kijken ernaar uit om de Europese afvalverwerkingsindustrie te ondersteunen en oplossingen te bieden voor moeilijk te recyclen plasticstromen. Onze plannen onderstrepen onze toewijding aan de petrochemische industrie bij het bereiken van haar doel om de circulaire economie te ontwikkelen en te voldoen aan de doelstellingen voor koolstofarme grondstoffen. De strategische locatie van North Sea Port sluit perfect aan bij ons bedrijfsmodel om op schaal infrastructuur voor de circulaire economie te bouwen met toegang tot superieure logistiek.”

 

 

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl