Fluxys en Advario maken stappen in Antwerpse ammoniak-importterminal

Fluxys en Advario maken vooruitgang in de ontwikkeling van hun gezamenlijke ammoniakterminalproject in de haven van Antwerpen. De twee bedrijven nodigen klanten uit om capaciteit te reserveren en voeren momenteel de FEED-studie uit.

Fluxys en Advario willen op de site van Advario Gas Terminal in Antwerpen een invoerterminal bouwen voor de import van (koolstofarme) ammoniak. Volgens de Europese waterstofstrategie en het REPowerEU-plan, zal het gebruik van groene waterstof tegen 2030 oplopen naar zo’n 20 miljoen ton per jaar. Een vijfde van deze behoefte wordt ingevoerd in de vorm van ammoniak. Daarnaast is ammoniak een belangrijke grondstof voor verschillende chemische processen.

De twee bedrijven willen de terminal rond 2027 operationeel hebben.

Fluxys en Advario ontwikkelen ammoniakterminal in Antwerpen

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl