TotalEnergies sluit langlopende overeenkomst met Air Products voor groene waterstof

TotalEnergies heeft een vijftienjarige overeenkomst gesloten met Air Products voor de levering van 70 duizend ton groene waterstof vanaf 2030. Dit is de eerste langlopende overeenkomst die TotalEnergies sluit nadat ze een tender had uitgeschreven voor de levering van 500 duizend ton groene waterstof per jaar om haar Europese raffinaderijen te decarboniseren.

Air Products gaat groene waterstof leveren aan de verschillende Noord-Europese raffinaderijen. Tegelijkertijd hebben de twee bedrijven een intentieverklaring getekend voor de levering van hernieuwbare energie. Hierbij gaat het om een PPA-overeenkomst voor de afname van 150 MW zonne-energie door Air Products in Texas in de VS. Daarnaast onderzoeken de partijen ook mogelijkheden voor de afname van duurzame energie in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Frankrijk.

TotalEnergies lanceerde in september 2023 een tender voor de afname van in totaal 500.000 ton groene waterstof per jaar om haar Europese raffinaderijen te vergroenen. TotalEnergies heeft een raffinaderij in Antwerpen en is mede-aandeelhouder van de Zeeland Refinery.

Op de foto: Zeeland Refinery

TotalEnergies zoekt leveranciers groene waterstof

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl