nieuws

‘Accountant wil jaarrekening Shell niet ondertekenen’

Publicatie

22 mrt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – De ellende voor Shell is nog niet voorbij. De accountant van Shell, KPMG, weigert de jaarrekening te ondertekenen. Dat stelt althans de krant 'The Business'. KPMG controleert de boeken samen met PriceWaterhouseCoopers. De accountant twijfelt aan de juistheid van de van Shell ontvangen gegevens. Daarnaast is KPMG bang dat de Amerikaanse toezichthouder SEC een rechtszaak tegen de oliemaatschappij zal aanspannen. De SEC is een van de instanties die een officieel onderzoek gestart heeft naar de aanleiding van de herwaardering van de reserves door Shell op 9 januari van dit jaar.
Ook de positie van de nieuwe hoogste man Jeroen van der Veer komt volgens de krant 'The Observer' steeds meer onder druk te staan. Een groep aandeelhouders zou een 'motie van wantrouwen tegen Van der Veer willen indienen.
The Sunday Telegraph zegt dat ook oud-leden van de Shell-top aanklachten in de VS kunnen verwachten vanwege het overtreden van boekhoudregels en regelgeving ten aanzien van het boeken van reserves.
Volgens de Financial Times ontkent Shell overigens de weigering van KPMG.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.