agendaitem

ATEX Event

Wanneer

28 Nov 2018

Platform

Het Nieuwe Produceren

Organisatie

IAB Ingenieurs

Explosieveiligheid is complex. Hoewel de ATEX richtlijn al bijna 25 jaar bestaat en in 2014 nog een herziene versie is gepubliceerd, blijven bedrijven met vragen worstelen. Dat begint vaak al bij het bepalen van de juiste zonering. Maar ook de vraag of componenten in een bepaalde situatie wel of geen potentiële ontstekingsbron zijn, komt regelmatig naar voren.

Voor iedere editie van het ATEX Event kiest de organisatie een specifiek thema. Voor 2018 ligt een extra nadruk op mechanische apparatuur. In tegenstelling tot elektrische apparatuur, waarvoor de inspecties en het onderhoud relatief nauwkeurig zijn beschreven, blijft de informatie voor mechanische apparatuur wat summier. Wanneer gaat het hier om een ontstekingsbron? Hoe voorkom je dat het een ontstekingsbron wordt of hoe dek je de veiligheid wanneer dit niet mogelijk is? En wat is er eigenlijk belangrijk wanneer je onderhoud uitvoert aan dit type apparatuur?

Specialisten beantwoorden tijdens het ATEX Event deze en vele andere vragen .Met aandacht voor de theoretische achtergronden, maar vooral aandacht voor de praktijk. Inspecties en onderhoud van mechanische apparatuur worden praktisch uitgelegd en toegelicht.