nieuws

Akzo Nobel verkoopt UV/EB resins

Publicatie

10 jul 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel verkoopt de UV/EB Resins-activiteiten aan het Franse Cray Valley, een onderdeel van de Total-groep. In 2003 bedroeg de omzet van deze activiteiten 27 miljoen euro.
In september 2003 is het voornemen bekend gemaakt om UV/EB Resins – onderdeel van Coating Resins – te verkopen om daarmee de balanspositie te verbeteren en meer financiële bewegingsruimte voor de onderneming te creëren.
Hoewel de verkoopprijs geheim blijft, realiseert Akzo een boekwinst op de verkoop, zo bevestigt woordvoerder John Jennings van Akzo Nobel. De omzet van UV/EB bedroeg vorig jaar 27 miljoen euro, op een totaal van circa tweehonderd miljoen euro omzet voor de gehele divisie Coating Resins. 'Vanaf het begin was duidelijk dat we dit chemie-onderdeel in delen zouden verkopen', aldus Jennings.
In augustus 2004 heeft Akzo Nobel de desinvesteringen afgerond van de bedrijfsonderdelen Catalysts en Phosphorus Chemicals voor in totaal circa 850 miljoen euro. De verkoop van het grootste deel van Coating Resins ligt op schema en wordt naar verwachting in 2004 afgerond. De overname van UV/EB Resins wordt naar verwachting definitief in het vierde kwartaal van 2004 en omvat alle activiteiten.
UV/EB Resins heeft locaties in Eccles (Verenigd Koninkrijk) en New Brunswick (New Jersey, Verenigde Staten). De ondernemingsraden en vakorganisaties zijn ingelicht en waar nodig wordt de regelgevende instanties gevraagd om toestemming te verlenen. UV/EB Resins, acrylaatmonomeren en -oligomeren, richt zich primair op de marktsegmenten inkten voor de grafische industrie, houtverven, verven voor kunststoffen, en opto-elektronica.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.