nieuws

Akzo sluit MACC-fabriek Delfzijl

Publicatie

27 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel heeft het voornemen om de MACC fabriek te Delfzijl te sluiten. Eerder heeft Akzo Nobel geprobeerd om deze activiteit winstgevend te maken of te verkopen. Aanleiding voor deze beslissing zijn de aanhoudend slechte financiële resultaten en het sombere perspectief voor de toekomst van deze fabriek. De sluitingsdatum is vooralsnog vastgesteld op 31 maart 2006.
Bij de MACC fabriek in Delfzijl werken 33 mensen. Rob Prins, voorzitter van de directie Akzo Nobel Nederland: 'Wij hebben oog voor de omvang van de effecten van alle noodzakelijke maatregelen waarvan deze sluiting onderdeel is. Daarom zijn we ook in overleg met vakorganisaties en medezeggenschap om forse inspanningen te doen om voor onze mensen goede oplossingen te bereiken.'
Akzo Nobel heeft vorig jaar de Chemicals portfolio aangepast om zich voor te bereiden op groei en te streven naar leiderschapsposities in geselecteerde marktsegmenten. Deze aanpassing heeft ook geleid tot het voornemen om verschillende chemie-activiteiten te verkopen. De uitvoering van deze plannen is volop gaande, tegelijkertijd zet Akzo Nobel stappen om ondersteunende diensten aan te passen aan de nieuwe situatie.
Met vakorganisaties vindt overleg plaats over een sociaal plan dat betrekking heeft op alle lopende wijzigingen van de chemie organisatie in Nederland. In totaal komen bij de reorganisaties ruim 300 arbeidsplaatsen te vervallen en bij de verkopen zijn ongeveer 600 banen betrokken.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.