nieuws

Akzo verkoopt Australische zeezout activiteiten

Publicatie

6 feb 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM — Akzo Nobel heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van haar 94,2 procent-aandeel in Salt Asia Holdings aan het Japanse Mitsui voor een bedrag van circa tachtig miljoen euro. Onslow Salt, de zeezoutactiviteiten van de onderneming in Australië, is onderdeel van deze overeenkomst en zal ook naar de nieuwe eigenaar overgaan.
De verkoop van Akzo Nobel’s aandeel in de houdstermaatschappij, die een meerderheidsbelang heeft in de Australische zeezoutactiviteiten, betekent dat Mitsui de meerderheidsaandeelhouder wordt van Onslow Salt, dat een productiefaciliteit heeft in Onslow (West-Australië) en een klein kantoor in Perth.
"Met deze overeenkomst komen wij weer een stap dichter bij de afronding van de reeks desinvesteringen in het kader van de strategische herschikking van onze Chemicals-portfolio verleden jaar," aldus Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Chemicals.
De bruto-omzet van Onslow Salt over 2005 bedroeg ongeveer zeventig miljoen Australische dollar. De locatie Onslow telt zeventig medewerkers en in de faciliteiten kan jaarlijks 2,25 miljoen ton zout geproduceerd worden.
Als de vereiste goedkeuringen ontvangen zijn en er voldaan is aan de met de aandeelhouders gemaakte afspraken, zal de overeenkomst naar verwachting in het derde kwartaal van 2006 worden afgerond.
De overeenkomst met Mitsui is de vijfde desinvestering bij Chemicals die Akzo Nobel in 2006 heeft bekendgemaakt. De resterende desinvesteringen zullen naar verwachting in de loop van het jaar worden afgerond.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.