nieuws

Akzo verkoopt onderdeel aan Basell

Publicatie

14 feb 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel verkoopt zijn Amerikaanse Polymerization Catalysts & Components aan Basell Polyolefins. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De activiteiten omvatten onder andere een productiebedrijf voor katalysatoren behoort. De locatie in Edison produceert Avant(R)-katalysatoren voor licentiehouders van Basell en maakt in opdracht ook andere klantspecifieke katalysatorsystemen met polyolefinen. Daarnaast vervaardigt de onderneming katalysatoronderdelen die gebruikt worden in polyolefinen en andere speciale chemicaliĆ«n.
Het bedrijf had in 2005 een omzet van bijna zestig miljoen dollar. Alle 79 medewerkers zullen overgaan naar de nieuwe eigenaar.
De verkoop betekent een belangrijke stap in de reeks desinvesteringen die Akzo vorig jaar aankondigde. Het bedrijf wil veertien activiteiten uit de divisie Chemicals verkopen. Eind januari liet Akzo Nobel nog weten in de eerste helft van dit jaar zijn desinvesteringsprogramma voor het bedrijfsonderdeel Chemicals te hebben afgerond. Op dat moment had Akzo Nobel Chemicals vijf overeenkomsten gesloten.
Deze overeenkomst is de derde in een reeks desinvesteringen bij Chemicals die Akzo Nobel in 2006 heeft aangekondigd. Eerder werd bekendgemaakt dat de activiteiten Electro Magnetic Compatibility in Japan en het 65 procent-meerderheidsbelang van de onderneming in haar Maleisische joint venture voor oleochemicaliƫn worden verkocht. De afronding van de resterende desinvesteringen staat gepland voor halverwege dit jaar.
Gisteren werd overigens ook bekend dat Basell haar fabriek in Pernis in 2007 wil sluiten.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.