nieuws

Akzo voltooit desinvestering Ink& Adhesive Resins

Publicatie

6 feb 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM — Akzo Nobel heeft de verkoop van de Ink & Adhesive Resins-activiteit aan Hexion Specialty Chemicals afgerond voor een bedrag van 88 miljoen euro, exclusief liquide middelen en vrij van schuld.
Hexion, ’s werelds grootste producent van thermohardende harsen, heeft alle activa van het bedrijf overgenomen en alle medewerkers (circa 560) zijn overgegaan naar de nieuwe eigenaar. Ink & Adhesive Resins heeft productielocaties in Nederland, Portugal, Canada, Argentinië, Nieuw-Zeeland, China, Korea en de VS.
"Ink & Adhesive Resins zal duidelijke betere vooruitzichten hebben voor groei en ontwikkeling bij de nieuwe eigenaar, voor wie dit kernactiviteiten zijn", zei Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor Chemicals. "Het was belangrijk dat we een koper vonden met de juiste strategische focus en dat de medewerkers die over zijn gegaan goed terechtkomen."
Hexions Division President, Sarah Coffin, voegde daaraan toe: "Met deze overname verstevigen en diversifiëren wij ons productenpakket en onze technologie en vergroten wij onze geografische spreiding, zodat wij onze wereldwijde klantenbasis effectiever van dienst kunnen zijn."
Akzo Nobel heeft nu in 2006 de verkoop van vier Chemicals-activiteiten voltooid. De resterende desinvesteringen als gevolg van de strategische herschikking van de Chemicals-portfolio zullen naar verwachting in de loop van het jaar worden afgerond.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.