nieuws

BASF-dochter bouwt nieuwe destillatiefabriek in Geleen

Publicatie

11 jun 2020

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

innovatie, investering, project

BASF-dochter Isobionics bouwt op Chemelot in Geleen een fabriek voor de productie van natuurlijke geur- en smaakstoffen. De onderneming  gaat nu zelf destilleren en wil nieuwe geur- en smaakstoffen ontwikkelen. 

De wijze waarop Isobionics natuurlijke geur- en smaakstoffen maakt is volgens eigen zeggenuniek in de wereld. Een van de eerste producten die het bedrijf op de markt bracht, is de geur- en smaakstof valencene. Die wordt onder meer gebruikt in frisdranken. De stof  levert een constant hoge kwaliteit en is bovendien  is onafhankelijk van weers- en oogstomstandigheden.

Steun

Isobionics ontving onlangs subsidie van de Provincie Limburg om de bouw mede mogelijk te maken. Toine Janssen van Isobionics: ‘Dankzij de steun en de mogelijkheden op de Brightlands Chemelot Campus kunnen we zelf gaan destilleren en ons proces op betekenisvolle schaal uitvoeren. Door de gegevens die we nu gaan verzamelen wordt opschaling van het proces naar grotere installaties mogelijk gemaakt. Het is bovendien de bedoeling dat we dit jaar naast valencene zes nieuwe geur- en smaakstoffen gaan ontwikkelen.’

Fotocredit: BASF

Petrochem 2, 2022

13 april 2022

nieuws

Gunvor bereidt bouw Rotterdamse biobrandstoffenfabriek voor


Vier de industrie tijdens het iLinqs Festival

Wanneer 22 Jun 2022-23 Jun 2022
Locatie RDM Onderzeebootloods Rotterdam