nieuws

BASF stapt uit bioplasticfabriek met Avantium

Publicatie

18 dec 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Avantium, BASF, bioplastics

BASF stapt uit de joint venture Synvina die ze met Avantium was aangegaan. Samen zouden ze een bioplasticfabriek in Antwerpen bouwen. De bedrijven zijn het oneens over de interpretatie van de overeenkomsten van de joint venture.

Al eerder dit jaar werd bekend dat de bouw van de bioplasticfabriek in Antwerpen werd uitgesteld. De pilotfase werd verlengen om de toekomstige productie op commerciële schaal te optimaliseren. De furaandicarbonzuur-fabriek (FDCA) zou eigenlijk in 2021 gereed zijn. FDCA is een grondstof voor bioplastic PEF.

De fabriek zou een capaciteit krijgen van 50.000 ton per jaar en zou op de Verbund-site van BASF in Antwerpen worden gebouwd. Wat het vertrek van BASF uit de joint venture voor de bouw van de fabriek betekent, is onbekend.

Na het vertrek van BASF verwerft Avantium het belang van BASF in de joint venture Synvina. Tom van Aken (Chief Executive Officer van Avantium) laat in een persbericht weten nog steeds veel vertrouwen te hebben in de technologie van het bedrijf en de unieke eigenschappen van PEF. ‘We kijken ernaar uit om voort te bouwen op ons werk.’

Petrochem 2, 2022

13 april 2022

nieuws

Gunvor bereidt bouw Rotterdamse biobrandstoffenfabriek voor


Vier de industrie tijdens het iLinqs Festival

Wanneer 22 Jun 2022-23 Jun 2022
Locatie RDM Onderzeebootloods Rotterdam