nieuws

BASF-topman haalt uit naar personeelskosten in België

Publicatie

10 feb 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – Wil België competitief blijven en investeringen kunnen garanderen, dan moet er dringend iets veranderen aan de hoge personeelskosten. Dat zei Jürgen Hambrecht, topman van BASF, tijdens de persconferentie naar aanleiding van de nieuwe HPPO-installatie (hydrogen peroxide propylene oxide) die de chemiereus samen met Solvay S.A. en Dow gaat bouwen in de haven van Antwerpen.
België kent op personeelsvlak volgens Hambrecht twee nadelen. Er zijn niet alleen de hoge personeelskosten, ook het shift- en weekendwerk wordt in België extra belast. 'Dat betekent een extra last op de al hoge personeelskost', benadrukte Hambrecht. Op internationaal vlak kent België de hoogste personeelskosten ter wereld wat een slechte zaak is voor de competitiviteit van de bedrijven in België. Hambrecht lanceerde dan ook een oproep aan de regering om hier iets aan te veranderen.
Maar er zijn niet alleen de hoge personeelskosten, ook de energiekosten zijn te hoog in Europa. 'Gelukkig heeft Europa dat tijdig ingezien', aldus Hambrecht. Volgens de topman van BASF mag, bij het zoeken naar alternatieve vormen van energie, geen enkele technologie uitgesloten worden. 'We mogen hierbij alleen aan de competitiviteit denken', besloot Hambrecht.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.