nieuws

Bayer handhaaft doelstellingen voor 2005

Publicatie

5 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LEVERKUSEN – Bayer heeft de bestaande doelstellingen voor 2005 bevestigd. Het Duitse chemiebedrijf streeft in 2005 naar een omzetgroei uit voortgezette activiteiten van meer dan vijf procent tot meer dan 25 miljard euro, dat schrijft het Financieele Dagblad op haar website. Daarnaast wil Bayer het bedrijfsresultaat uit voortgezette activiteiten dit jaar met circa twintig procent verbeteren.
De outlook voor Bayer HealthCare is flink verbeterd sinds het begin van dit jaar, 'omdat de activiteiten profiteren van een sterk griepseizoen in het eerste kwartaal', aldus de onderneming. Verder werden besparingen in de Pharmaceuticals-divisie en synergieen in Consumer Care eerder bereikt dan was gepland.
'Daarom verhogen we onze verwachting voor 2005 met betrekking tot de HealthCare-business. Nu verwachten we een onderliggend ebit-resultaat bij de divisie dat boven het niveau van 2004 uitkomt', aldus de directie dinsdag.
Bayer meldde eind vorige maand al over het eerste kwartaal van 2005 een nettowinst te hebben gerealiseerd van 652 miljoen euro of 0,89 euro per aandeel. De omzet liet een stijging zien van 15,7 procent tot 6,7 miljard.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.