nieuws

Bayer wil farma-bedrijf Schering overnemen

Publicatie

24 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LEVERKUSEN – Bayer wil farmaceut Schering overnemen. Het bedrijf maakte donderdagavond bekend 16,3 miljard euro te willen betalen voor het bedrijf. Bayer overtroeft daarmee een eerder vijandelijk bod van branchegenoot Merck. Schering heeft al laten weten graag in zee te gaan met Bayer, de grootste fabrikant van geneesmiddelen in Duitsland.
Merck maakte eerder deze maand bekend zijn zinnen op Schering te hebben gezet. Het deed een bod van 14,6 miljard euro. Het bestuur van Schering vond dat bedrag veel te laag en wees het bod dan ook af. Ook de raad van commissarissen zag niets in een overname door Merck. Schering heeft een notering aan de beurs van Frankfurt. Het bedrijf, met name actief in de anticonceptie, telt 25.000 werknemers en was vorig jaar goed voor een omzet van 5,3 miljard euro.
Het bod van Bayer komt neer op 86 euro per aandeel. Bayer heeft in een verklaring laten weten in contanten te willen betalen. Het aandeel Schering sloot donderdag op 85 euro. Het bod van Merck bedroeg per aandeel 77 euro. Bayer denkt dat de samenvoeging ongeveer 1 miljard euro gaat kosten. Het concern denkt jaarlijks zevenhonderd miljoen te kunnen besparen als de overname eenmaal rond is.
Bayer wil de divisie die zich met gezondheid bezighoudt tot de belangrijkste groeimotor maken van het concern. De overname van Schering past goed in die strategie, aldus de verklaring. Nooit eerder deed Bayer een overname van deze omvang. Twee jaar geleden kocht het concern een onderdeel van de Zwitserse farmaceut Roche.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.