nieuws

Biedronde Basell gestart

Publicatie

10 jul 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – De voorbereidingen voor de verkoop van Shell-deelneming Basell zijn in gang gezet. Het informatiememorandum over deze joint venture van Shell met BASF is verzonden naar de potentiĆ«le bieders. Voor het eind van dit jaar moeten de voorlopige biedingen voor Basell binnen zijn en dan zal er een short list worden samengesteld van kandidaat-kopers. Dit zegt John Feldmann, lid van de raad van bestuur van Basf in een interview met het Financieele Dagblad.
Shell gaf in juli aan dat het van haar dochter af wil in het kader van een desinvesteringsprogramma dat tien tot twaalf miljard dollar moet opbrengen. Ook Basf wil Basell van de hand doen. Onderzocht worden de mogelijkheden voor een beursgang van Basell, als alternatief voor verkoop. Er zouden al investeringsmaatschappijen en banken zijn geweest die interesse hebben getoond voor de fabrikant van halffabrikaten voor plastics. De investeringsbanken Credit Suisse Forst Boston en Lazard begeleiden de veiling van Basell.
Feldmann sprak ook over eventuele belangstelling van Basf-dochter Wintershall voor het inmiddels door de NAM verlaten olieveld bij Schoonebeeek aan de Nederlands-Duitse grens. 'Wij hebben aan de Duitse zijde van het olieveld inderdaad een productiefaciliteit even over de grens bij Emlichheim. NAM overweegt de olieproductie in Drenthe weer op gang te brengen. Omdat wij als goede buren al tientallen jaren olie gewonnen hebben, is dochter Wintershall ook in gesprek met de NAM', aldus Feldmann. Wintershall is inmiddels de op twee na grootste gasproducent van Nederland. Basf heeft zich voorgenomen om de olie- en gasproductie in Nederland en Duitsland uit te breiden. Dit vooral vanwege de eigen de strategische waarde van olie, die via Wintershall voor bijna vijftig procent gedekt wordt.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.