Perpetual Next heeft een joint venture gesloten met Veransa in de VS voor de levering van grondstoffen voor de productie van biomethanol. Veransa gaat tot en met 2050 houtafval leveren aan de methanolfabriek die Perpetual Next in Florida wil bouwen. Het bedrijf zet het houtafval via torrefactie om in koolstof, dat als grondstof dient voor de productie van biomethanol.

Perpetual Next investeert ook in haar fabriek in Belgiƫ ter voorbereiding op het grootschalig gebruik van sloophout in de VS. Zowel de voorbehandeling van sloophout alsmede de infrastructuur en automatisering van de fabriek worden aangepast en geoptimaliseerd, zodat deze als blauwdruk kunnen dienen voor de geplande fabriek in de Verenigde Staten.

INGKA Investments, het investeringsvehikel van Ikea, heeft ook een overeenkomst gesloten met Perpetual Next, voor de levering van een groter volume houtresiduen aan Perpetual Next in Estland. INGKA Investments breidt haar bestaande overeenkomst uit.

In totaal heeft Perpetual Next overeenkomsten gesloten voor de levering van voldoende grondstoffen, een miljoen ton per jaar, voor de productie van 440 duizend ton biomethanol per jaar in de VS en Europa.
Het bedrijf denkt dankzij de geplande uitbreidingen vanaf 2030 een EBITDA van 500 miljoen euro te kunen bereiken.