blog

Column: Genderevenwicht

Publicatie

6 jun 2017

Auteur

Jan Van Doorslaer

Categorie

Petrochem

Soort

blog

Tags

Midden april maakte essenscia, de Belgische chemie- en farmasector, haar jaarresultaten 2016 bekend. Het gaat deze sector goed zowel qua omzet, waardecreatie, onderzoek & ontwikkeling en investeringen. Wat opviel was de groei van de werkgelegenheid: 1400 banen werden gecreëerd tijdens de afgelopen twee jaar. Het is de sterkste banengroei van de voorbije tien jaar. Nog opvallender is dat 52 procent van de nieuwe jobs zijn ingevuld door vrouwen. De diversiteit neemt toe en stilaan evolueert de sector naar het genderevenwicht in de maatschappij.

Toen ik mijn verrassing daarover uitte tijdens de driemaandelijkse babbel met Wouter De Geest, voorzitter van essenscia, temperde hij enigszins mijn enthousiasme. Die groei in de vrouwelijke tewerkstelling speelt meer in de farma dan in de chemie. Heel wat onderzoekers zijn vrouwen en vinden een job in de farma. Al stromen vrouwen sneller dan vroeger door naar de hoogste managementniveaus, de chemie kan nog een tandje bijsteken. Ter illustratie: kijk maar eens hoeveel vrouwen er aanwezig zijn in het expertpanel van dit blad: 4 op de 42! En tel eens uit hoeveel vrouwen er al de titel manager van het jaar in de wacht konden slepen. Bij mijn weten 1 en dat was een vrouwelijk plantmanager van BASF Antwerpen die de prijs deelde met een mannelijk collega.

Voorrang

In 1988 was ik een van de weinige kaderleden die een vrouw als chef had toen ik aan de slag ging bij BASF Antwerpen. De eerste vrouwen met een verantwoordelijke positie in chemische ondernemingen waren te vinden op ondersteunende functies als communicatie, juridische- en personeelszaken. In de echte productie- en technische afdelingen waren geen vrouwen te bekennen. Ik herinner me nog dat we in 1988 een artikel publiceerden in het bedrijfsblad waarin we de eerste drie aanstellingen van vrouwelijke ingenieurs en doctors in de scheikunde aankondigden. Sindsdien hebben vrouwen hun plaats ook gevonden in verantwoordelijke productie- en technische functies. ‘Dat hebben we mede mogelijk gemaakt door een tijdlang de voorrang te geven aan vrouwelijke kandidaten als die over dezelfde talenten beschikten als hun mannelijke medekandidaten. Dat was de voorwaarde. Maar lang hebben we die voorrangskeuze niet moeten hanteren’, zegt De Geest. Voor de eerste vrouwelijke operator moesten we bij BASF Antwerpen zelfs nog langer wachten omwille van de nogal rigide wetgeving die vrouwen niet toeliet voor nachtwerk in de ‘zware’ industrie.

Tandje bijsteken

Om een beeld te krijgen van de genderverdeling in de life sciences sector in België moeten we terugbladeren in het Duurzaamheidsrapport van de sector dat dateert van 2015. De cijfers daarin dateren weer van 2013. Toen werkten er in de Belgische chemie en life sciences sector 24.000 vrouwen, net geen 28 procent. Dus net geen één derde, maar toch wel een hoger cijfer dan in de totale verwerkende industrie waar de vrouwelijke aanwezigheid net boven de 20 procent uitkomt. Van de vrouwen die aan het werk waren in de chemie en life sciences had 63 procent een diploma hoger onderwijs en vooral in het segment onderzoek scoorden de dames erg hoog met 43 procent.

Kijken we een beetje dichter op de analyse van de cijfers, dan merken we dat vrouwelijke aanwezigheid voor de hele sector vooral gedragen wordt door de farma (46 procent) en dat de chemie en kunststoffen met 20 procent vrouwelijke tewerkstelling het gemiddelde van 28 procent voor de gehele sector niet halen. Zetten we het vergrootglas op een onderneming als BASF Antwerpen met een overwegend productiekarakter, dan blijkt dat de dames met 23 procent van de kaderleden goed zijn opgeklommen in de hiërarchie, maar dat deze dames vooral nog te vinden zijn in de ondersteunende diensten en afdeling (41 procent) en een stuk minder in de productie en techniek (12 procent). In het management zijn de dames met 27 procent dan weer wel aanwezig zoals het sectorgemiddelde laat blijken. In de echt operatieve activiteiten zijn de vrouwen met 2 procent van de jobs nog amper aanwezig.

De sector moet een tandje bijsteken inzake genderevenwicht. Moet dat geforceerd gebeuren? Ik denk het niet. De inschrijvingen door vrouwen in technische en wetenschappelijke onderwijsrichtingen nemen toe. ‘De dames blijven echter ondervertegenwoordigd in de technische onderwijsrichtingen en dus kunnen we ze niet werven. Maar we proberen hun interesse te wekken en doen wat we kunnen’, besluit De Geest.

Fotocredit: Techniek Beeldbank
Bron: Petrochem 6-2017

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.