blog

Plant Management Next

Publicatie

8 dec 2017

Auteur

Wim Raaijen

Categorie

Petrochem

Soort

blog

Tags

Industrie 4.0, opleiding

Het leiden van een fabriek vraagt om nieuwe vaardigheden. Wat brengen bijvoorbeeld Industry 4.0 en robotisering? Dienend leiderschap, zelfsturende teams en een nieuwe kijk op eigenaarschap kunnen het moderne plantmanagement aan betere resultaten helpen. Maar hoe doe je dat?

Wie een rondje maakt langs plantmanagers in de procesindustrie zal een heel divers beeld aantreffen. Waar sommigen bang zijn voor de vergrijzing en het als een enorme uitdaging zien de komende jaren personeel te vinden, prijzen anderen juist die uitstroom van oudere medewerkers. Verschillende productiemanagers zijn blij met jonge mensen die nu al het liefst met hun iPads en smartphones de fabrieken in lopen.

Aansturen

De meest nuchtere kijk op de toekomst in de procesindustrie is misschien wel dat zowel ervaring als nieuwe werkwijzen belangrijk zullen zijn. Het is zaak om bestaande kennis vast te houden en innovatieve werkwijzen te omarmen.

Slaag je er in om bestaande kennis door te geven aan de nieuwe generatie en ook een groot deel vast te leggen in geautomatiseerde systemen, dan wordt het steeds minder een probleem dat mensen met pensioen gaan en dat daarmee kennis verdampt.

De grootste uitdaging lijkt het om mensen zo op te leiden dat ze klaar staan om in een veranderende omgeving aan de slag kunnen. Een omgeving die veel meer vraagt om oplossers van complexe problemen, dan mensen die installaties aansturen.

Ervaren personeel

Zo stelde Marco Waas van AkzoNobel afgelopen jaar als minister in het schaduwkabinet van de industrie dat het onderwijs nu al moet anticiperen op wat er over tien jaar nodig is. Waas: ‘De ontwikkelingen gaan momenteel echt heel snel. Daarom is de koppeling van bedrijfsleven en onderwijs ook zo belangrijk. Over tien jaar hebben we in de industrie, maar ook breed in de maatschappij, andere mensen nodig met nieuwe capaciteiten en expertises. Daar moet je opleidingen op mbo’s, hbo’s en universiteiten nu al op afstemmen. Welke skills zijn straks nodig? En wat moeten de operators, mensen in de zorg en beroepen van de toekomst kunnen?’

Belangrijk is dat huidig personeel, dat voorlopig niet met pensioen gaat, ook mee gaat in de eisen van de moderne industrie. Er is een mooi woord voor gevonden: duurzame inzetbaarheid. Personeel moet bereid zijn om continu bij te leren en zodoende mee te bewegen. En dat kan natuurlijk ook prima. Het aanbod aan cursussen en opleidingen groeit met de dag. Mbo’s, hbo’s, universiteiten, maar ook bijvoorbeeld verschillende brancheorganisaties ontwikkelen indrukwekkende leer-
modules voor ervaren personeel.

Petrochem Academie

Maar hoe zit het met het kennisniveau van de plant- en sitemanagers zelf? Ook zij moeten continu werken aan hun beoordelend vermogen op terreinen die volop in ontwikkeling zijn. Uiteraard kunnen ze daarbij zeer worden geholpen door allerhande beschikbare cursussen.

Ook wij willen ons steentje bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van plant- en sitemanagers. Niet alleen met de kennis die we verspreiden via onze bladen, internetsites en congressen. We starten samen met Nyenrode Business Universiteit de Petrochem Academie. Te beginnen bij beter inzicht in de innovatieve ontwikkelingen in de industrie.

31 januari 2018 vindt het eerste college van de Petrochem Academie plaats in de reeks Plant Management Next. Zie ik u daar? Kijk voor meer informatie op: www.nyenrode.nl/opleidingen/p/collegereeks-plantmanagement-next

 

Reageren? Via de mail: wim@industrielinqs.nl
of via Twitter : @wimraaijen

Fotocredit: Wim Raaijen
Bron: Petrochem 12-2017

Petrochem 5, 2019

21 mei 2019

Deltavisie
Deltavisie 2019: The Human Element

Wanneer 20 Jun 2019
Locatie Innovatiekracht, Plaatweg 15, 3202 LB Spijkenisse