nieuws

Bouw waterstofperoxidefabriek Antwerpen gaat door

Publicatie

25 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – Solvay bouwt samen met BASF een fabriek voor de productie van waterstofperoxide in Antwerpen. De bouw start begin 2006 en de fabriek moet in productie gaan in 2008, zo maakte BASF maandag bekend. Het bedrijf bevestigt daarmee de intentie die ze in september van vorig jaar bekendmaakte.
De fabriek krijgt bij de aanvang een capaciteit van 230.000 ton waterstofperoxide in een enkele productielijn. BASF en Solvay hebben daarvoor een joint venture opgericht. De fabriek zal worden gebouwd volgens de regels van Solvay's hoogwaardige waterstofperoxideprocessen. De bouw van de waterstofperoxidefabriek past in de plannen van BASF en DOW Chemical, die een propyleenoxidefabriek gaan bouwen in Antwerpen. Die nieuwe fabriek heeft waterstofperoxide nodig voor het propyleenoxideproces en Solvay kreeg de voorkeur voor het leveren van de waterstofperoxide.
De bouw van de nieuwe propyleenoxidefabriek start begin 2006 en moet klaar zijn in 2008. De fabriek krijgt bij aanvang een capaciteit van 300.000 ton. Er zijn nog fabrieken gepland in de Verenigde Staten en in Azie, in 2009 en 2010.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.