nieuws

Brand oliedepot bedwongen

Publicatie

14 dec 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

HEMEL HEMPSTEAD – De grote brand in een brandstoffendepot bij Londen is bedwongen. De brandweer heeft dinsdag gemeld dat de vlammen in de laatste drie brandende tanks zijn gedoofd.
De brandweer verwachtte eerder op de dag al voor het einde van de dag alle vuurhaarden te hebben geblust, meldde de Britse omroep BBC. De komende dagen zullen brandweerteams het gebied blijven koelen om te voorkomen dat er weer brand ontstaat.
De brand was zondagochtend uitgebroken. Na een reeks explosies stonden twintig tanks in brand. Over de oorzaak deden de autoriteiten nog geen mededelingen, behalve dat zij een terreuraanslag uitsloten.
Vrijwel alle geƫvacueerde omwonenden kregen toestemming terug naar huis te keren. De overheid adviseerde hen wel binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.
Het is ook de bedoeling dat de tweehonderd gesloten scholen in de regio woensdag weer opengaan. Alleen de scholen dichtbij het depot die door de explosies schade opliepen, blijven nog gesloten.
De brand leidde tot een enorme rookontwikkeling. Maar dinsdagmiddag was de pluim al aanzienlijk kleiner geworden. Volgens de plaatselijke autoriteiten blijkt uit de geruststellende metingen dat de lucht nauwelijks giftige chemicaliƫn bevat.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.