Met de overname van Industrial Safety Group in Rotterdam breidt DEKRA zijn portfolio in de Benelux uit. De diensten van DEKRA, de expertiseorganisaties op het gebied van testen, inspecteren en certificeren, sluiten aan op die van Industrial Safety Group, dat bedrijven ondersteunt en begeleidt op het gebied van arbeidsveiligheid, gezondheid en veiligheidscoördinatie.

Industrial Safety Group, bestaande uit Arbo Support en Industrial Safety Belgium, is actief in Nederland, België en Duitsland in verschillende sectoren van de procesindustrie, waaronder de (petro)chemie, olie en gas, energie, farmaceutische industrie, levensmiddelenindustrie en bij grote, infrastructurele projecten. Met ongeveer honderd ervaren specialisten in arbeidsveiligheid, gezondheid, preventie, veiligheidscoördinatie, brandveiligheid en gevaarlijke stoffen, ondersteunt Industrial Safety Group bedrijven bij onder meer bouwprojecten, veranderprocessen en downtime inspecties. Ook beschikt het bedrijf over kennis met betrekking tot arbeidsveiligheid bij shutdown, revision downtime en grote bouw- en infrastructuurprojecten.

Volgens DEKRA sluiten de activiteiten van Industrial Safety Group naadloos aan op het bestaande portfolio. Experts in arbeids- en procesveiligheid ondersteunen bedrijven met veiligheidsanalyses, begeleiding en training. Met het bedrijf als strategisch platform kan DEKRA haar diensten internationaal nog verder uitbreiden.