De business unit Process Equipment van Spie gaat, in nauwe samenwerking met het Japanse Kawasaki, een smeeroliesysteem leveren aan Saudi Aramco, de grootste oliemaatschappij ter wereld.

Technisch dienstverlener Spie is met haar business unit Process Equipment een van de vijf preferred suppliers van Saudi Aramco. Het Japanse bedrijf Kawasaki levert Saudi Aramco een nieuwe gas compressor installatie en het hierbij benodigde smeeroliesysteem wordt geleverd door Spie.

Het project is gestart in december 2017. Het engineeringsproces neemt zo’n vier maanden in beslag. Pas als alle partijen akkoord hebben gegeven, wordt het bouwproces in gang gezet. De unit, inclusief leidingwerk en elektrische bekabeling, wordt in Sprundel gebouwd en getest. Ter plaatse in Saoedi-Arabië is het vervolgens een kwestie van ‘plug and play’.

Spie gaat de E&I-werkzaamheden voor het ETT4 project van Euro Tank Terminal (ETT), onderdeel van VTTI, uitvoeren. Het project omvat de uitbreiding van vier nieuwe opslagtanks.

Spie Nederland begeleidt zijn klanten in ontwerp, uitvoering, exploitatie en onderhoud van netwerksystemen en energie-, infrastructurele-, industriële- en gebouwinstallaties. Spie onderhoudt al enkele jaren de E&I-installaties op de site van ETT. Voor dergelijke grote opdrachten werkt Spie met een dedicated projectmanager die bekend is op en met de locatie.

Spie gaat de laagspanningsinstallaties aansluiten en de instrumentatie verzorgen. Kabelbanen worden geïnstalleerd en kabels worden gelegd en aangesloten. Daarnaast legt Spie de verlichting, camera’s en brandmeldsystemen aan en zal het geheel in bedrijf stellen. De werkvoorbereiding is in gang gezet. Het werk zal halverwege 2018 gereed zijn.

Spie, dienstverlener op het gebied van energie en communicatie, gaat de branddetectie en brandbestrijding van de plant van Oiltanking Amsterdam vernieuwen. De terminal blijft in bedrijf, wat inhoudt dat alle brandbeveiliging te allen tijde beschikbaar moet zijn.

Drie verschillende business units van het marktsegment Industry Services hebben zich ingezet om deze opdracht geheel binnen Spie te houden. Het werk voor Spie omvat onder andere het verzorgen van de aansluiting op het kleppenstation en op blus- en koelsystemen op de tanks, het leggen van voedingsleidingen tussen het kleppenstation en verschillende objecten en het aanbrengen en vervangen van bekabeling voor lijndetectie.

De uitvoering van het project wordt in fasen uitgevoerd. In augustus 2018 is alles opgeleverd.