Loek Radix, Chemelot Executive Director gaat per 1 oktober met pensioen. Dat maken Radix en Pieter Boon, voorzitter Raad van Toezicht Stichting Chemelot, bekend. Radix was sinds vijf jaar Chemelot Executive Director. De Raad van Toezicht maakt op een later tijdstip bekend wie Radix zal opvolgen.

Na een periode van vijf intensieve jaren en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd vindt Loek Radix het tijd voor een nieuwe generatie om richting en uitvoering te geven aan het toekomstbestendig maken van Chemelot. In de periode dat Radix Executive Director was, maakte Chemelot stappen om een circulaire site te worden. De verschillende private partijen op de site treden sinds 2017 steeds meer als één Chemelot naar buiten. Gezamenlijk stelden de partijen dit jaar de visie op om uiterlijk in 2050 als eerste chemische site klimaat neutraal en circulair te zijn. ‘Omdat deze transformatie de komende jaren verdere intensieve afstemming met veel partijen en overheden vraagt, is dit het moment om een stapje terug te doen. Gegeven mijn leeftijd is dit zowel voor mij als voor de site het goede moment om het stokje over te dragen aan de volgende generatie’, aldus Radix.

De komende tijd richt Radix zich nog volledig op de uitvoering van de strategie en de lopende afspraken en daarnaast op de voorbereidingen en de overdracht van de werkzaamheden. Pieter Boon, voorzitter RvT Chemelot respecteert de beslissing van Radix en dankt hem voor zijn langjarige inzet en betrokkenheid.