Verfproducent PGG verkoopt  zijn silica productiedivisie aan het Poolse chemiebedrijf Qemetica voor $310 miljoen. Onder de deal vallen de fabrieken in Louisiana en Delfzijl.

PPG is een wereldwijde leverancier van geprecipiteerde silica’s die worden gebruikt als additieven in een aantal toepassingen. Het heeft ongeveer 400 werknemers en genereert zo’n 1%-2% van PPG’s totale omzet van $17,7 miljard in 2023.

‘Deze transactie stelt ons in staat om onze middelen verder te richten op onze technologisch gedifferentieerde coatings en specialty products activiteiten om onze organische groei te versnellen en meer aandeelhouderswaarde te creëren, aldus PPG voorzitter en CEO Tim Knavish.

Voor Qemetica is de overname een cruciale stap in de ambitie om uit te groeien tot een wereldspeler in de chemische industrie. Het Poolse bedrijf, al een gevestigde naam in Centraal-Europa met producten zoals soda, vacuümzout en silicaten, versterkt hiermee zijn marktpositie en breidt zijn productportfolio aanzienlijk uit.