Covestro gaat zo’n honderd miljoen euro investeren in haar wereldwijde R&D activiteiten. Eén van de speerpunten van de investeringen is digitalisering.

Eén van de belangrijke voorbeelden van de investeringen in R&D is de wereldwijde expertise die het bedrijf heeft voor specifieke coatingstechnologie op haar R&D-lokaties in Leverkusen en elders. Om de procestechnologie verder te verbeteren implementeerde het bedrijf end-to-end digitalisering om alle relevante procesdata te registreren. Dit leidde tot een verbeterde technologie voor het coaten van auto’s. Dit speelt direct in op een vraag naar efficiëntere technieken voor de zeer competitieve automobielindustrie.

Een ander belangrijke mijlpaal is het gebruik van high-performance computers. Doordat chemische processen gesimuleerd kunnen worden kunnen onderzoeksprocessen worden versneld. Zo voerde het bedrijf processimulaties uit voor de productie van schuim voor koelkasten, waardoor de energie-efficiency van de eindproducten kon worden verbeterd. Ook bij de ontwikkeling van recyclingtechnologie en onderzoek naar nieuwe moleculen zijn simulaties van groot belang. Digitalisering van laboratoria leidt bijvoorbeeld tot hogere kwaliteit van testdata.

Eén van de concrete maatregelen is de modernisering van de laboratoria in Leverkusen, Pittsburgh (VS) en Shanghai (China).
Covestro heeft wereldwijd R&D laboratoria. In Belgie in Antwerpen en in Nederland in Zwolle, Geleen en Waalwijk.