nieuws

Chemiebedrijven openen deuren voor publiek

Publicatie

12 sep 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

chemie

Op 6 oktober 2018 wordt weer de Dag van de Chemie gehouden. Bij dit landelijke event zullen chemiebedrijven door heel Nederland hun deuren openen voor het grote publiek.

De Dag van de Chemie is een initiatief van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), de branchevereniging van de chemische industrie. Tijdens deze dag wil de chemische industrie zich op een positieve manier aan de samenleving presenteren en laten zien wat voor mooie en belangrijke producten er gemaakt worden. Maar ook wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn voor een boeiende loopbaan en met welke nieuwe ontwikkelingen de chemische sector bezig is.

Via de website www.dagvandechemie.nl is te zien welke bedrijven hun deuren openen. Klik op een bedrijf voor meer informatie over hun programma of bekijk alle bedrijven op de deelnemerspagina. Belangrijk: kijk goed per programma of aanmelden nodig is.

Welkom op Chemelot

Eén van de deelnemers is Industriegebied Chemelot in Geleen. Bezoekers kunnen deze dag ervaren dat iedereen elke dag wel iets gebruikt waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van Chemelot of waarvan de technologieën op de campus ontwikkeld zijn. Kinderen (minimaal 10 jaar) kunnen zelf aan de slag gaan met proefjes in de laboratoria en er worden verschillende masterclasses gegeven. Zo legt Sieger Kooij, scheikundeleraar en YouTube-docent, uit welke rol scheikunde speelt binnen de wereld van chemie. Kijk voor het volledige programma op Chemelot op de website.

Deelnemers

Verder opent BASF de deuren van de locaties in De Meern en Heerenveen. Ook Dow Terneuzen, dat met 17 fabrieken en ongeveer 1700 medewerkers de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company is, doet mee aan de Dag van de Chemie. En wie toch in Terneuzen is kan ook naar de open dag van ICL-IP Terneuzen BV. In Rotterdam zullen onder andere Neste Rotterdam Refinery en Shell Moerdijk publiek verwelkomen.

Kijk voor een totaaloverzicht en om u aan te melden voor de diverse locaties op www.dagvandechemie.nl

Bron: VNCI

Petrochem 7, 2019 (e-magazine)

2 juli 2019

EemsDeltavisie
Eemsdeltavisie 2019: Natural Steps

Wanneer 16 Oct 2019
Locatie Evenementenhal Delfzijl, Handelskade West 26, 9934 Delfzijl