nieuws

Chodorkovski opgesloten in afgelegen gebied

Publicatie

28 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

KRASNOKAMENSK – De voormalige oliemagnaat Chodorkovski moet zijn straf uitzitten in Tsjita, een van de meest afgelegen gebieden in Rusland. Russische media berichtten deze week over de omstandigheden waaronder de in september wegens fraude veroordeelde oprichter van oliebedrijf Yukos wordt opgesloten.
De reis naar gevangenenkamp bij de stad Krasnokamensk in de regio Tsjita, vlakbij de grens met China, duurt vanuit Moskou ruim vijftien uur. Een deel van de afstand van 6500 kilometer kan worden overbrugd door een vliegreis van zes uur. Daarna is het nog negen uur rijden over slechte, niet altijd geasfalteerde wegen vol grote kraters.
De krant Moscow Times haalde vrijdag een voormalig gevange van het kamp ’YaG 14/10’ aan, die vertelde dat de gevangenis in de kale steppe van Oost-Siberië "een van de meest troosteloze plekken in de wereld is". In het grijze Krasnokamensk, waar de straten geen naam hebben en de inwoners de weg vinden aan de hand van huisnummers, staat een enorme uraniumfabriek, waardoor de plaats volgens milieuactivisten een van de meest vervuilde zones van Rusland is. De lokale autoriteiten spreken dat overigens tegen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.