nieuws

Conservatief Zarei genomineerd als minister van Olie

Publicatie

31 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

TEHERAN – De Iraanse president Ahmadinejad is van plan de conservatieve academicus Aliashgar Zarei te benoemen als minister van Olie. Dat heeft de voorzitter van de parlementaire commissie voor energiezaken, Kamal Daneshyar, zaterdag gezegd.
Het ministerschap van Olie is de meest begeerde post in de regering van het land, dat de op drie na grootste producent van ruwe olie in de wereld is en de op een na grootste exporteur. Zarei is plaatsvervangend hoofd van de Imam Hossein-universiteit, die nauwe relaties heeft met de Revolutionaire Garde, voorstanders van de harde lijn in het islamitische land. Zarei studeerde aan de universiteit van de olie-industrie in de zuidelijke stad Abadan, waarna hij promoveerde in management. Of hij ervaring heeft in de olie-industrie is niet bekend.
Als de president Zarei officieel heeft voorgedragen als kandidaat-minister, moet het parlement de benoeming goedkeuren. Eerder nomineerde Ahmadinejad zijn opvolger als burgemeester van Teheran, Ali Saeedlou, als minister van Olie. Het parlement wees hem echter af omdat hij niet genoeg directe kennis van de olie-industrie had. Als het parlement ook Zarei niet accepteert, heeft de president drie maanden de tijd om met een nieuwe kandidaat te komen.
Het nieuws van een conservatief als minister van Olie is naar verwachting een forse tegenvaller voor de vele buitenlandse oliemaatschappijen die zaken willen doen met Iran.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.