nieuws

Consortium aast op Brits havenbedrijf

Publicatie

28 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LONDEN – Een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs overweegt een bod uit te brengen op het Britse havenbedrijf Associated British Ports Holdings. Dit heeft Goldman Sachs maandag bekendgemaakt.
AB Ports is de grootste exploitant van havens in Groot-Brittanniƫ en heeft een geschatte marktwaarde van 3,3 miljard euro. Het consortium bestaat behalve uit Goldman Sachs uit het Canadese pensioenfonds Borealis Infrastructure Management en de investeringsmaatschappij GIC Special Investments, een Singaporees overheidsbedrijf.
De partijen beklemtoonden dat de plannen zich nog in een vroeg stadium bevinden en dat er geen zekerheid bestaat dat een bod wordt uitgebracht. AB Ports liet weten op de hoogte te zijn van de interesse, maar nog geen bod te hebben ontvangen.
AB Ports beheert 21 havens in Groot-BrittanniĆ« die ongeveer een kwart van het Britse goederenvervoer over zee verwerken. Het gaat onder meer om de havens van Cardiff, Hull en Plymouth. Ook heeft het een dochterbedrijf in de Verenigde Staten dat de import van auto's voor zijn rekening neemt. Als AB Ports inderdaad wordt overgenomen, is dat het derde Britse havenbedrijf dat wordt overgenomen in vier maanden tijd. 

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.