nieuws

Deep Branch op weg naar commerciële fabriek met investering van 8 miljoen

Publicatie

16 mrt 2021

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

CO2, investering, waterstof

Het Brits-Nederlandse biotechbedrijf Deep Branch heeft een investeringsronde van acht miljoen euro afgerond voor haar Scale-Up Hub op Chemelot. Het bedrijf produceert eiwitten uit CO2 en waterstof, met behulp van micro-organismen.

De eiwitten van Deep Branch vormen de basis voor duurzaam en hoogwaardig vis- en pluimveevoer. De CO2-uitstoot van het proces is negentig procent lager dan processen die nu worden gebruikt om eiwitten te maken.

Een deel van de investering (4 miljoen euro) komt van subsidies uit het Verenigd Koninkrijk en de EU. De rest komt van investeringen van DSM Venturing en Novo Holdings, met deelname van Total Carbon Neutrality Ventures en Barclays Sustainable Impact Capital.

Opschalen

De investering maakt het mogelijk om de Scale-Up Hub van Deep Branch op Chemelot te voltooien. Hier wordt opgeschaald naar proefproductie zodat voedingsproducenten de proteïnen kunnen testen. Onder andere BioMar en AB Agri, twee Europese marktspelers in veevoeding gaan dat doen. Daarnaast stelt de investering het Deep Branch in staat om belangrijke informatie te krijgen voor het engineeringontwerp van haar eerste productiefaciliteit op commerciële schaal.

Noorwegen

Voor die productiefaciliteit heeft Deep Branch Noorwegen hoog op haar wensenlijst staan. Ze ziet het land als ideale locatie vanwege de ‘leidende positie in de zalmindustrie en de productie van koolstofarme waterstof’. Het bedrijf wil in 2023 op commerciële schaal produceren.

Fotocredit: Deep Branch

Petrochem 4, 2021

28 mei 2021

nieuws

Shell en Enerkem willen kerosine uit afval maken

AGENDA

Deltavisie
Deltavisie 2021: Smart

Wanneer 17 Jun 2021
Locatie Online - live vanuit Rotterdam Ahoy