nieuws

DSM Coatings Resins beëindigt alkydproductie in Zweden

Publicatie

9 apr 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GELEEN – DSM Coating Resins heeft bekendgemaakt dat het van plan is om de productie van lange alkyden in Landskrona (Zweden) in de loop van 2007 te beëindigen. DSM zal de productie van deze stoffen, die worden gebruikt in verfsystemen voor onder meer bouwkundige en industriële toepassingen, concentreren op de locaties in Hoek van Holland en Santa Margarida (Spanje).
Het besluit van DSM Coating Resins heeft te maken met ontwikkelingen in de concurrentieomgeving in de alkydindustrie en met veranderende regelgeving. Door de productie te concentreren op de locaties in Nederland en Spanje en de productie op de locatie in Zweden te beëindigen, zal DSM Coating Resins deze activiteiten kostenconcurrerend kunnen houden en deze positie verder verbeteren. De beslissing is in lijn met DSM's strategie Vision 2010 – Building on Strengths, waarin winstgevende en innovatieve groei en waardecreatie belangrijke doelstellingen zijn.
Als gevolg van de beëindiging van de alkydproductie in Landskrona, die in de loop van 2007 zijn beslag zal krijgen, zullen ongeveer vijftig arbeidsplaatsen verloren gaan. Er worden momenteel onderhandelingen gevoerd met de vakbonden over een sociaal plan om alternatieve werkgelegenheid te vinden en financiële ondersteuning te bieden tijdens de overgangsperiode. De hiermee gemoeide eenmalige kosten zijn relatief beperkt en zullen worden meegenomen in de resultaten (voor bijzondere posten) van het 3de kwartaal 2006. De kantoren en opslagfaciliteiten in Landskrona blijven open.
"DSM is vastbesloten om een leidende leverancier aan de wereldwijde coatingindustrie te blijven. Er doen zich echter momenteel veranderingen voor in de markt, deels veroorzaakt door bijvoorbeeld de nieuwe regelgeving in de EU met betrekking tot strengere restricties op VOC-emissies. Deze regelgeving wordt de komende jaren van kracht en zal naar verwachting structurele gevolgen hebben voor de vraag naar alkydverfsystemen op oplosmiddelbasis (commodities). Deze ontwikkelingen noodzaken ons om onze productieconfiguratie aan te passen", aldus Dimitri de Vreeze, directeur van DSM Coating Resins.
'DSM Coating Resins blijft investeren in de innovatie en ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige coatingsystemen op oplosmiddelbasis, watergedragen coatingsystemen en poederverfsystemen met een hoge toegevoegde waarde, om onze klanten te kunnen bedienen met producten die aan de hoogste duurzaamheidseisen voldoen. Tegelijkertijd moeten we echter zorgvuldig onze kostenstructuur bewaken in deze zeer concurrerende markten', schrijft het bedrijf in een persbericht.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.