nieuws

DSM spant octrooirechtszaak aan tegen Chinees bedrijf

Publicatie

16 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

URMOND – DSM Dyneema heeft bij het Parijse hof in Frankrijk een rechtszaak aangespannen vanwege octrooiinbreuk door Hangzhou Pivot International in Hangzhou, in de Chinese provincie Zhejiang. Voordat DSM Dyneema de zaak aanhangig maakte, kreeg het bedrijf toestemming voor inbeslagname van de koopwaar, waaronder vezels, touw en gerede producten, waarmee Hangzhou Pivot te zien was op Milipol 2005, de expositie over staatsveiligheid in Parijs.
Het hof is verzocht om vast te stellen of en te bevestigen dat deze koopwaar inbreuk maakt op DSM Dyneema-octrooien, en om de verkoop of het aanbieden van deze hoogwaardige polyethyleenvezels door Hangzhou Pivot te verbieden. Daarnaast vraagt DSM Dyneema om terugroeping van reeds verkochte inbreukmakende producten en om schadevergoeding en overige corrigerende maatregelen.
Christophe Dardel, directeur van DSM Dyneema, zegt hierover: 'We hebben deze stap gezet om ons bedrijf te beschermen tegen mensen die onrechtmatig onze unieke vezeltechnologie proberen te kopiëren en om een gelijk speelveld te creëren voor bedrijven die toepassingen ontwikkelen en produceren op basis van high-performance polyethyleenvezels. Wij doen aan actieve bescherming van onze intellectuele eigendomsrechten.'
In 2004 verkreeg DSM Dyneema een uitspraak van de arrondissementsrechtbank in Den Haag, waarin de inbreukmakende aard werd bevestigd van de high-performance vezels die door een andere Chinese onderneming, CEN International Trading Company, werden aangeboden. De rechtbank gelastte het bedrijf de verkoop van het inbreukmakende materiaal te staken. DSM Dyneema heeft er alle vertrouwen in dat de uitspraak van het Parijse hof gunstig zal uitpakken.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.