nieuws

DSM staakt aspartaamproductie

Publicatie

30 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GELEEN – Holland Sweetener Company (HSC) heeft vandaag het besluit bekendgemaakt zich te zullen terugtrekken uit de aspartaamactiviteiten, waaronder ook Twinsweet. HSC is een 50/50 joint venture tussen DSM en Tosoh Corporation (Japan). De onderneming beëindigt haar activiteiten eind 2006 en zal daarom in het vierde kwartaal van 2006 stoppen met de productie van aspartaam.
De mondiale aspartaammarkt heeft te maken met een structureel overaanbod, waardoor in de afgelopen vijf jaar wereldwijd sterke prijserosie is opgetreden en de businesspositie van HSC blijvend onrendabel is geworden. Het ziet er niet naar uit dat deze situatie zich in de nabije of voorzienbare toekomst zal verbeteren. De beslissing tot terugtrekking is in lijn met DSM's strategie Vision 2010 – Building on Strengths.
De beëindiging van de bedrijfsactiviteiten van HSC zal gevolgen hebben voor ongeveer honderd arbeidsplaatsen op de locatie Geleen. DSM verwacht de meerderheid van de betrokken medewerkers te kunnen overplaatsen naar andere functies. Het sociale plan van DSM Limburg is van toepassing.
DSM verwacht dat het besluit geen grote gevolgen zal hebben voor het totale financiële concernresultaat voor 2006. Over het eerste kwartaal van 2006 boekt DSM in verband met het besluit een bijzondere post van ongeveer tien miljoen euro.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.