OCI Global, een wereldwijde producent en distributeur van waterstofproducten, verkoopt zijn  Clean Ammonia-project dat in aanbouw is in Beaumont, Texas (“OCI Clean Ammonia” of het “Project”), aan Woodside Energy Group voor USD 2,35 miljard. OCI blijft de bouw, ingebruikname en opstart van de faciliteit beheren en zal de aannemers blijven aansturen totdat het project volledig bemand en operationeel is.

OCI Clean Ammonia is de eerste grootschalige op  waterstofgebaseerde greenfield ammoniakfaciliteit  met lage koolstofintensiteit die naar verwachting in 2025 de eerste ammoniak zal produceren. Het project is een samenwerking tussen OCI en Linde. Linde’s waterstofproductie met lage CI en koolstofafvangtechnologie is geïntegreerd met OCI’s ammoniakproductie-, opslag- en transportinfrastructuur. Het project zal in de eerste fase resulteren in de afvang en afvang van 1,7 miljoen metrische ton CO2   per jaar.

OCI Clean Ammonia zal naar verwachting voldoen aan de specificaties voor blauwe ammoniak. Wereldwijd is het de enige blauwe ammoniakfaciliteit die in aanbouw is en die in de eerste fase 1,1 miljoen metrische ton blauwe ammoniak per jaar kan produceren. De site beschikt ook over de benodigde infrastructuur en nutsvoorzieningen om die capaciteit in het bestaande perceelplan te verdubbelen. De vergunning voor de tweede lijn is ingediend en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden ontvangen.